domingo, 7 de abril de 2013

La lectura ens obra les portes a la cultura


Com molt bé ens indica el títol d’aquesta entrada, “la lectura ens obra les portes a la cultura”. És possible caure en l’error de creure que els llibres infantils no proporcionen masses coneixements als nens petits i que són doncs, simplement una font de diversió. Aquesta entrada la publico amb l’objectiu de donar el meu punt de vista sobre la importància de la lectura infantil.
És cert que a efectes pràctics, un llibre adult pot APARENTAR (i només aparentar), una font de coneixement més àmplia i directa que un infantil. Però s’ha d’anar més enllà de l’aspecte exterior del llibre. La majoria de contes infantils no proporcionen coneixements clars i directes als nens del que és el món o qualsevol aspecte que en formi part. Però si que obren les portes a molts àmbits que seran de gran ajuda pel creixement i aprenentatge d’aquest. La lectura infantil, proporciona doncs, maduració, estimula la creativitat dels més petits, així com la fantasia i la imaginació, aporta nous coneixements que tard o d’hora seran útils per a les seves vides, amplia el seu vocabulari, potencia la concentració, augmenta la capacitat de memoritzar i retenir... i com aquests exemples molts més. La lectura és un hàbit que es pot adquirir a qualsevol edat, però és importantíssim començar quan abans millor.
Com a conclusió, m’agradaria acabar dient que llegir és una font importantíssima de coneixement i aprenentatge a tots nivells, que ens ajuda més del que ens pensem. Val la pena potenciar la lectura en els nens petits ja que en un futur molt pròxim els proporcionarà una base fonamental per a qualsevol tipus de coneixement. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario